Anvelope de vara este un termen foarte cautat in aceasta perioada. Cu apropierea sezonului cald, este important să te gândești la anvelopele de vară pentru mașina ta. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o aderență mai bună pe drumurile uscate și o performanță mai bună în general la temperaturi mai ridicate. În acest articol, vom discuta despre avantajele anvelopelor de vară și de ce ar trebui să pe pregatesti din timp pentru vara.

Care sunt avantajele pentru anvelope de vara?

Primul avantaj al anvelopelor de vară este aderența mai bună pe drumurile uscate. Acest lucru se datorează compoziției mai ferme a anvelopelor de vară, care se potrivesc bine cu suprafețele uscate. Așadar, dacă tragi cu acceleratia sau frânezi brusc pe un drum uscat, anvelopele de vară oferă o aderență mai bună și o manevrabilitate mai sigură.

În plus, anvelopele de vară oferă o performanță mai bună în general la temperaturi ridicate. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele de vară sunt proiectate pentru a funcționa la temperaturi cuprinse între 7°C și 25°C. Atunci când temperatura crește, compoziția anvelopelor de vară se încălzește, ceea ce le permite să se adapteze la condițiile de conducere din timpul verii.

Pe lângă aderența mai bună pe drumurile uscate și performanța generală mai bună la temperaturi ridicate, anvelopele de vară sunt și mai economice decât anvelopele all-season sau cele de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele de vară sunt proiectate să ofere o rezistență la rulare mai scăzută, ceea ce înseamnă că mașina ta va consuma mai puțină combustibil.

anvelope de vara
anvelope de vara online, ia-le acum de pe AnveloTotal.ro – avem livrare anvelope vara oriunde in Romania!

Cand ar trebui schimbate cele de iarna cu anvelopele de vara?

Pentru anvelopele de vară, temperatura de 7° Celsius este un factor important de luat în considerare. Datorită compoziției chimice speciale, acestea sunt create pentru a funcționa optim la temperaturi mai ridicate de 7° Celsius.

Prin urmare, anvelopele de vară ar trebui folosite atunci când temperatura este constant peste acest nivel și ar trebui schimbate atunci când temperatura scade sub 7° Celsius.

Poate vremea rece sa deterioreze anvelopele de vară?

Unul dintre motivele principale pentru care anvelopele de vară nu sunt fiabile la temperaturi de îngheț este că materialul din care sunt realizate conține compuși care asigură o flexibilitate excelentă și tracțiune optimă la temperaturi calde. Însă acești compuși se întăresc și „îngheață” în condiții de iarnă. Ca rezultat, banda de rulare a anvelopelor nu poate interacționa corect cu suprafața drumului, iar aderența poate fi compromisă. De fapt, unele anvelope UHP nu sunt recomandate nici la temperaturi sub 10° Celsius.

Nu recomandăm folosirea anvelopelor de vară în mod regulat în cicluri de îngheț și dezgheț. Această activitate poate afecta performanța și durabilitatea acestora.

Citeste si acest articol: Magazin online Anvelope

Ați pregătit deja mașina pentru sezonul curent? Dacă nu, vizitați magazinul nostru de anvelope, AnveloTotal.ro. Garantăm că veți găsi setul perfect de anvelope la un preț optim în catalogul nostru online, care include modele de la toti producatorii mari, dimensiuni și mărci diferite de pneuri potrivite pentru toate gusturile, bugetele și nevoile.

Comanda online anvelope de vara de pe AnveloTotal.ro!